Miummm - Vlaams Huis van de voeding

 

Het Miummm - Vlaams Huis van de voeding is een uniek doe- en belevingscentrum in Vlaanderen waar je meer te weten komt over voeding van grond tot mond.

Doorloop er alle schakels van de voedingsketen op speelse en interactieve wijze. Ontdek er hoe geuren, kleuren en texturen je smaakbeleving vorm geven. Het Miummm stelt al je zintuigen op de proef!

Ervaar er zelf welke inspanningen je kan leveren na het eten van één boterham en hoe het gesteld is met je kennis over gezonde voeding. Treed in de voetsporen van de moderne landbouwer, bind de strijd aan met de veilingklok en ga een paar tellen later aan de slag in een voedingsbedrijf. In het Miummm beleef je het!

Werp een blik op het vooruitstrevende karakter van de agro-voedingswereld in onze Innovation Food Box waar bedrijven en onderzoeksinstellingen hun recentste innovaties voorstellen. In het Miummm ontdek je het!

Als promotor van het project voert het Vlaams Huis van de Voeding de algemene coördinatie uit en ondersteunt alle betrokken partners in de uitvoering van hun projectactiviteiten. Daarnaast werkt het Miummm ook aan een uitbreiding van haar doe- en belevingscentrum met een miniMiummm (een Miummm op kindermaat), een innovatieve smaakacademie en een smaaklabo.