Plattelandscentrum Meetjesland informeert het publiek over thema's verbonden aan land- en tuinbouw ten opzichte van het platteland. Het doet dit op een creatieve manier, bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten die het Meetjesland extra waarde geven. Zo programmeert het centrum culturele, recreatieve en educatieve activiteiten, toegankelijk voor zowel de inwoners van het Meetjesland als voor externe bezoekers. Plattelandscentrum Meetjesland beschikt over twee bezoekerscentra: één over landbouw en één over regionaal erfgoed en toerisme.

"De duurzame aanwezigheid van een sterke voedingsregio kadert in een bredere maatschappelijke context. Een succesvolle strategie voor regional branding is hierbij van cruciaal belang." (Luc Feusels, Coördinator Plattelandscentrum Meetjesland)

Het Meetjesland is een Belgische landelijke regio gelegen tussen de steden Gent en Brugge, grenzend aan Nederland in het noorden. De regio beslaat 1/5de van de provincie Oost-Vlaanderen en bestaat uit 13 gemeenten met samen 175.000 inwoners. De regio wordt gekleurd door diverse landschappen. In het noorden vindt men polders met verschillende waterlopen en kreken en in het zuiden bosrijk gebied.

Plattelandscentrum ontwikkelt een reeks van nieuwe product-markt-combinaties, met aandacht voor regionale producten. Daarnaast wordt ook een regionale smaakacademie opgericht. Daartoe voorziet PLC in een innovatieve keuken voor innovatieve voedingsgerelateerde workshops. Tenslotte zal het centrum een pilootactie organiseren voor de distributie van streekgebonden voedingsproducten.

Meer info over het Plattelandscentrum Meetjesland vind je hier: www.plattelandscentrum.be/