RURANT, een uniek publiek-privaat samenwerkingsverband van 11 partners, werkt aan de ontwikkeling van het platteland in de Belgische provincie Antwerpen. Voornaamste doel is het behouden en versterken van de plattelandsgebieden in de provincie Antwerpen, hen helpen om aantrekkelijke en dynamische regio's te blijven, meestal door het ruraal ondernemerschap te versterken (door rurale ondernemers te begeleiden in nieuwe netwerken en methodieken) en door het stimuleren van rurale gebiedswerking, gebruik makend van de RURANT-methodiek (een gezamenlijk doel realiseren door het activeren actief betrekken van diverse stakeholders).

  •  

  •  

  •  
    

"Hoeve- en streekproducten zijn ook in de Provincie Antwerpen een belangrijke stimulans voor regionale ontwikkeling."

Peter Bellens
 Gedeputeerde Provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen bestaat uit 70 steden en gemeenten (1.716.000 inwoners). Naast de haven van Antwerpen bevat het een groot ruraal gebied met een groen landschap met velden en weilanden, een zanderige bodem en historische heidegebieden. Land- en tuinbouw vormt één van de economische dragers met vooral zuivel en vleesproducten. Antwerpen heeft ook heel wat beroemde bieren zoals Duvel, Westmalle, De Koninck en Carolus. Toeristen houden van de regio om te fietsen of voor de waterrecreatie

In dit project focust RURANT zich op het uitbouwen van netwerken van en voor producenten van hoeve- en streekproducten. Op deze manier verbetert de professionaliteit van en de kennis bij de ondernemers. Daarnaast zal RURANT een toeristische PMC ontwikkelen omtrent Antwerpse bieren, een haalbaarheidstudie over de distributie van hoeve- en streekproducten uitvoeren en een jaarlijks publieksevenement voor producenten van hoeve- en streekproducten versterken.

Meer info over Rurant vind je hier: http://www.rurant.be/