Somerset County Council behelst het belangrijkste niveau van lokale overheid voor een half miljoen inwoners. De County Council (gemeenteraad) neemt een activerende rol op m.b.t. de lokale economie en beschouwt de voedingssector als één van de meest prioritaire in termen van economische groei. De County Council werkt samen met een groep lokale voedingsproducenten om de ontwikkeling van de sector te optimaliseren. Een aantal producenten maakt ook deel uit van een stuurgroep die de opvolging van de Fish and Chips activiteiten behartigt. Om de doelstellingen van het project te behalen wordt de Somerset County Council ook ondersteund door het agentschap South West Food & Drink en I.B.M.

Somerset is verheugd om deel uit te maken van dit grensoverschrijdend initiatief. We zullen onze eigen deskundigheid en ervaring ter beschikking stellen van de partners en willen bijleren van anderen tijdens de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Streekproducten zijn cruciaal voor de lokale economie in Somerset en bieden een belangrijke meerwaarde aan het provincielandschap. Kaas en cider zijn twee van de meest relevante producten in Somerset. Haar unieke familiale karakter wordt gekenmerkt door weilanden en boomgaarden in het landschap.

Somerset zal een nieuwe marketing hub voor streekproducten ontwikkelen. Hiervoor zal de tecnische expertise van I.B.M. worden ingeschakeld. Daarnaast worden nieuwe product-marktcombinaties rond streekproducten uitgewerkt om de distributie van lokale producten te bevorderen.