Taste South East vertegenwoordigt producenten, boeren en vissers in de 'Tuin van Engeland' en helpt hen bij de ontwikkeling van hun bezigheid. Wij organiseren 'Ontmoet de koper' activiteiten en netwerkmomenten, vorming en best practice bezoeken om zo de sector nieuwe markten en opportuniteiten te laten ontdekken. Een one-stop-shop met expertise-advies is zeer belangrijk voor het vertrouwen van kleine voedngsbedrijven. Toegang krijgen tot nieuwe markten is prioritair; vooral het betreden van de Londense markt staat bovenaan de agenda. Onze activiteiten in de visserij focussen zich op het toevoegen van de herkomst van de kwaliteitsvangst, een betere profilering en het ontwikkelen van distributieketens.

"In het huidig economisch klimaat is het essentieel dat bedrijven niet al hun eieren in één mand leggen. Toegang krijgen  tot nieuwe markten en nieuwe mogelijkheden bekijken is  essentieel om je bedrijf gezond te houden." (Henriette Reinders, Directeur South East Food Group Partnership Ltd.)

Het Zuidoosten van Engeland beschikt over een schat aan lokale en regionale producten dankzij een gevarieerde bodem  en landschap.Gebieden zoals de South Downs beschikken over weides voor de rund-en schapenvleesindustrie en hebben het ideale klimaat voor de wijnsector. De vruchtbare gronden in de vele valleien bieden opportuniteiten voor fruit en groenten. Langs de kust bieden de vele kleine havens verse vis aan zoals krab, kreeft and tong die die dag gevangen wordt door vissersboten.

Het Fish and Chips project legt de link met de activiteiten in de sector en zal 'Taste South East' verder helpen met het toevoegen van meerwaarde in de visserijsector door o.a. de visvangst en het 'visserserfgoed ' te promoten en een voedingsnetwerk uit te bouwen.  Het is een uitgelezen kans om goede voorbeelden uit te wisselen, om regionale voedingsketens te verbeteren en om een pilootproject op te zetten omtrent het ontwikkelen van distributieketens naar de hoofdstad.

Meer info over Taste South East vind je hier: www.tastesoutheast.co.uk/